Rezyme e rasteve të tregtisë me kamatë P.sh: shitblerja e arit me ar, ose argjendit me argjend, ose i grurit me grurë. Në këtë rast ndalohet: a) Vonesa gjatë këmbimit, pra duhet të bëhet dorë me dorë dhe b) Ndalohet shtesa në peshë e njërit mall ndaj tjetrit. Pra, nuk lejohet këmbimi i 20gr....
Pyetja: Es selamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu. Pyetja ime qëndron se si është e mundur që herë pas here nëpër botë dhe tek ne, në raste krizash vlera e  “parasë së letrës” ndryshon më shumë raste në mënyrë të egër për shoqërinë në përgjithësi. Problemin e nis për shkak...
Nga: ARBEN KARAPICI*Ministrat e Jashtëm të vendeve anëtare në NATO u ndeshën me një tematikë të ngjeshur, ndërsa ata u takuan në Bruksel me rastin e fundit të vitit që partitë shqiptare fituan atje. Në fakt, ajo që zgjedhjet e së dielës prodhuan atje ishte thuajse identike me atë...
Fushatën për shkëmbimin e valutës në Turqi e kanë mbështetur grupe dhe individë të shtresave të ndryshme të shoqërisë në vend IZMIR/KONIA/SANLIURFA/INEBOLU (AA) – Fushatën për shkëmbimin e valutës në Turqi e kanë mbështetur grupe dhe individë të shtresave të ndryshme të shoqërisë në vend, raporton Anadolu Agency (AA). Presidenti turk...
“Pse të jemi të varur nga dollari dhe euroja? Në monedhën tonë kombëtare ka bereqet dhe nuk do të humbni. Askush nuk ka të drejtë të injektojë pesimizëm në këtë vend” “Qytetarët, që kanë valutë në shtëpitë e tyre, të vijnë dhe t’i këmbejnë ato me flori ose lira turke....
Kështu është rrizku yt ! Në Bagdad kur shteti udhëhiqej nga Harun Err-Rreshidi, dy burra të verbër ishin ulur në rrugën e princeshës Zubejda që ishte e njohur me bujarinë e saj. Njëri prej tyre tha: O Allahu im! Më furnizo nga mirësitë Tua. Tjetri tha: O Allahu im! Më furnizo nga...
Gruaja para Islamit nuk ka pasur personalitet të pavarur ekonomik, por thjesht ka qenë një pasuri të cilën e trashëgonin burrat. Kur'ani rrëfeu për këtë gjendje në të cilën u gjet gruaja dhe e injoroi. All-llahu i Lartësuar thotë: "O ju që besuat, nuk është e lejuar për ju të...
Ministri i Bujqësisë dhe Blegtorisë, Faruk Çelik tha se bota do të përballet me luftëra ushqimore në qoftë se rendimenti në bujqësi nuk rritet me 60% gjatë 30 viteve të ardhshme.   Në fjalën që mbajti në një aktivitet organizuar në Erzincan, Faruk Çelik vuri theksin në rëndësinë që ka bujqësia....
Sektori automobilistik, që është sektori lider i eksporteve turke, në muajin tetor ka arritur vlerën më të lartë të eksportit në bazë mujore që nga viti 2008 e këtej.   Sipas të dhënave të Unionit të Eksportuesve të Industrisë Automobilistike “Uludağ” (OİB) eksporti i sektorit automobilistik është realizuar në vlerën e...
Ortakëria në tregti është një gjë të cilën All-llahu ua ka bërë të lejuar muslimanëve me qëllim të përfitimit të përbashkët dhe të ndihmuarit në lehtësimin e barrës së kësaj jete. I dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, thotë: All-llahu, subhanehu ve teala, thotë: Unë jam i treti...