SHTËPIA E NJERIUT QË POSEDOI 14 MILIARD $ Emri i plotë: Nasser Al-Kharafi Mosha: 64 vjet Gjendja familjare: I martuar, baba i 5 fëmijëve Vendi: Kuvajt Edukimi: Bachelor i Arteve / Shkencës Vlerësimet e Pasuria: 14.0 miliardë dollarë Burimi i pasurisë: Trashëgimia Aktiviteti: Ndërtim I klasifikuar nga Forbes 2008 - Worldwide: renditet i 46 pasanik në botë Kurse i...
Shoqëria islame si çdo shoqëri tjetër ka nevojë për ndërmjetësues financiar, mirëpo principet e bazuara në Sheriat nuk e lejojnë një shoqëri islame të përfitoj nga këto ndërmjetësime financiare të bazuara në kamatë, pagim apo marrje të kamatës, gjë që ësh Principet e udhëzimit dhe punës së bankave islame janë...
“Pse të jemi të varur nga dollari dhe euroja? Në monedhën tonë kombëtare ka bereqet dhe nuk do të humbni. Askush nuk ka të drejtë të injektojë pesimizëm në këtë vend” “Qytetarët, që kanë valutë në shtëpitë e tyre, të vijnë dhe t’i këmbejnë ato me flori ose lira turke....
Ortakëria në tregti është një gjë të cilën All-llahu ua ka bërë të lejuar muslimanëve me qëllim të përfitimit të përbashkët dhe të ndihmuarit në lehtësimin e barrës së kësaj jete. I dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, thotë: All-llahu, subhanehu ve teala, thotë: Unë jam i treti...
Sektori automobilistik, që është sektori lider i eksporteve turke, në muajin tetor ka arritur vlerën më të lartë të eksportit në bazë mujore që nga viti 2008 e këtej.   Sipas të dhënave të Unionit të Eksportuesve të Industrisë Automobilistike “Uludağ” (OİB) eksporti i sektorit automobilistik është realizuar në vlerën e...
Pyetja: Ku ndryshon kamata nga kredia dhe sa here përmendet zekati në Kuran? Përgjigja: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Ajo që është e përbashkët ndërmjet...
Fushatën për shkëmbimin e valutës në Turqi e kanë mbështetur grupe dhe individë të shtresave të ndryshme të shoqërisë në vend IZMIR/KONIA/SANLIURFA/INEBOLU (AA) – Fushatën për shkëmbimin e valutës në Turqi e kanë mbështetur grupe dhe individë të shtresave të ndryshme të shoqërisë në vend, raporton Anadolu Agency (AA). Presidenti turk...
Ideja e krijimit të degëve islame në bankat me kamatë doli në pah që në fillimet e shfaqjes së bankave islame. Kur ideja e krijimit të bankave islame filloi të kalonte nga aspekti teorik në atë praktik në fillimet e viteve 70’-të, disa banka tradicionale me kamatë u përpoqën...
Sistemi kapitalist në kolaps, Islami shihet si zgjidhja më e mirë!  Mr. Ejup Haziri Kolapsi amerikan Kriza ekonomike që ka përfshirë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me falimentimin e bankave më të mëdha në vend dhe dështimin kataklizmik, e që as miratimi i planit prej 700 milardë dollarësh nuk ishte i mjaftueshëm,...
Pyetja: Selam alejkum! A ekziston ndonjë bankë islame në Evropë? Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit! Ekziston një numër bankash të cilat deklarohen se kanë...