Në total prodhimi për këtë periudhë është realizuar në 1 milionë e 380 mijë automjete, kurse prodhimi i automobilave më vete është realizuar në nivelin 941 mijëve. Kështu prodhimi total ka arritur nivelin më të lartë të industrisë automobilistike turke brenda zhvillimit historik të saj për sa i takon prodhimit...
Nga data 1 korrik Administrata Tatimore e Kosovës do të fillojë me pranimin e kuponëve fiskal. Për t’i rimbursuar paratë, qytetarët duhet fillimisht të plotësojnë aplikacionin për rimbursimin e mjeteve të grumbulluara, ka njoftuar ATK   Aplikacioni plotësohet në mënyrë elektronike nëpërmjet web-faqes së ATK'së, www. www.atk-ks.org, në linkun...
Privatizimi i ndërmarrjeve shoqërore në Kosovë, i filluar 11 vjet më parë, nuk dha efekte pozitive në zhvillimin ekonomik të vendit, vlerësojnë ekspertë të çështjeve ekonomike.Për më shumë, thonë ata, ky proces kishte rezultuar me shkurtim të vendeve të punës.Nga rreth 520 ndërmarrje shoqërore sa figurojnë të jenë në...
Letonia është ftuar që t’i bashkohet Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik (OCED), me bazë në Paris, pas ndërmarrjes së reformave të rëndësishme. Si një parakusht për t’iu bashkuar bllokut, OCED ka kërkuar nga shteti i vogël baltik që ta luftojë korrupsionin në sektorin e saj bankar, i cili u shërben kryesisht...
Në Gjermani kriminaliteti i organizuar po pastron gjithnjë e më shumë para të fituara në rrugë të paligjshme. Këtë e tregojnë shifrat e fundit të Entit Federal të Kriminalistikës. Luftimi mbetet megjithatë i vështirë.Gati 13.000 kallëzime për dyshim për larje parash morën autoritetet vitin e kaluar. Në gjysmën e...
Rreth 1.4 milion euro do ti shtohen fondit të mirëbesoimit në Agjencinë Kosovare të Privatizimit nga qirajaa e e pikave të karburanteve të cilat i shfrytëzonte kundërligjshmë deri më tani, Kosova Petroll. “Agjencia Kosovare e Privatizimit i sqaron opinionit publik se përmes kontratave për qiradhënie të pikave të karburanteve...
Dogana e Kosovës, ka njoftuar sot se ka suspenduar dy oficer doganor për shkak të dyshimeve për kryerjen e veprës penale falsifikim i dokumentit zyrtar e sanksionuar me nenin 434 të Kodit Penal të Kosovës. E numri i doganierëve që janë suspenduar prej janarit të vitit 2016 deri më tani...
Miliarderi izraelit Beny Steinmetz, i cili është njëri prej pronarëve të kompanisë së Feronikelit në Drenas, është arrestuar nga policia izraelite, për dyshime korrupsioni në shtetin e Guineas. Steinmetz është i dyshuar për kërkim ryshfeti ndaj zyrtarëve në Guine dhe të pastrimit të parave, raporton gazeta izraelite haaretz.com. Shtëpia dhe zyra...
Kompania ajrore Zvicerano-Gjermane ,Germania Flug AG në partneritet me Air Prishtina do të fillojë me fluturime në/nga Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës ‘ Adem Jashari’ nga kjo javë në destinacionin Cyrih-Prishtinë-Cyrih. Fluturimi inaugurues do të bëhet më 01 Prill me kohën e arritjes në 08:40.   Fluturimet e Germania Flug...
Përpjekjet për grumbullimin e besimit për të eliminuar monopolin dhe besimet e korporatave Ç’është Besimi? Goditja e besimit është manipulimi i një ekonomie, të kryer nga qeveritë anembanë botës, në një përpjekje për të parandaluar ose eliminuar monopolin dhe besimet e korporatave. Besimet janë zakonisht konglomerate të mëdha që mund të...