Përkundër faktit se në bilancin e Tregtisë së Jashtme, importi hyn me gati 90 për qind të aktiviteteve, Kosova ka edhe eksportues që sigurojnë miliona. Nëntoka mbetet edhe për import, edhe për eksport shumë e rëndësishme për aktivitetet ekonomike të vendit. Por, përderisa në kompanitë lidere të importit dominojnë naftëtarët, për...
Mesut Ozil është një prej mesfushorëve më elegantë në botën e futbollit. Ozil ka arritur të shkruaj historinë në botën e futbollit, duke fituar edhe Kupën e Botës, me Gjermaninë. Mesfushori i Arsenalit është një ndër futbollistët më të paguar të klubit. Ozil ka vuajtur jo pak, për të arritur në ato...
Shkaqet që sjellin furnizimin Shumica e njerëzve në këto kohë ankohen nga furnizimi i pakët, apo më mirë të themi nga mos bereqeti dhe vështirësitë e shumta në jetë. Kështu që, kërkimi i furnizimit dhe rregullimi i jetës i mundon dhe pikëllon shumë njerëz, madje shumë prej tyre ndjekin çdo...
Sistemi kapitalist në kolaps, Islami shihet si zgjidhja më e mirë!  Mr. Ejup Haziri Kolapsi amerikan Kriza ekonomike që ka përfshirë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me falimentimin e bankave më të mëdha në vend dhe dështimin kataklizmik, e që as miratimi i planit prej 700 milardë dollarësh nuk ishte i mjaftueshëm,...
Në ditët e sotme, përdorimi i rrjeteve sociale ka bërë që të ndajmë së tepërmi me të njohurit tanë. Ky fenomen ka elemente si pozitive ashtu edhe negative.Megjithatë, këshillohet të jeni diskret në ndarjen e përjetimeve tuaja në mediat sociale, pasi situata të cilat mund t’i ndani me njerëz të...
Kohëve të fundit gjithnjë e më shumë po dëgjojmë se si të punësuarit ankohen për eprorët e tyre, përkatësisht, për punëdhënësit e tyre. Njeriu nuk mund të besoj se njerëzit punojnë aq shumë orë pune për pagesë aq të vogël, e cila shpesh edhe nuk është e rregulltë. Po mundohem...
Gjumi i pastron mbetjet toksike që ngjiten në tru. S’nevojitet doktoratura për të kuptuar se gjumi është esencial. Sidoqoftë, hulumtuesit vazhdimisht po japin arsye shtesë pse ne bëjmë gjumë, prej përforcimit të informatave të reja, flakja e kujtimeve të dhimbshme, gjer te parandalimi i grindjeve me bashkëshortin apo bashkëshorten. Së...
Pyetja: Së pari, ju përshëndes e ju uroj suksese e punë të mbarë. Dua të pyes se a lejohet të blihet një send me “acotaicoin”? Me një fjalë, kush jep më shumë. Një makinë kushton 5 mijë euro, tjetri jep 6 mijë e unë i jap 6500 e kështu me...
Pyetja: Es-selamu alejkum! Unë kam një pyetje lidhur me kamatën e parave në banka. Kam lexuar disa fetva në internet për sa i përket kamatës dhe disa dijetare kanë thënë që nuk lejohet të dërgohen lekët në bankë me kamatë, të tjerë thonë me kusht që të mos e marrësh...
Pyetja: Hoxhë i nderuar, para 8 muajsh i bëra dokumentat gati për të marrë veturë me kredi pa ia vënë veshin se çfarë thotë Islami për kamatën, mirëpo 3 apo 4 muajt e fundit kam lexuar shumë për kamatën dhe njëkohësisht fal 5 vakte namaz dhe tani jam i dëshpëruar....