Të ashtuquajturat Dokumente të Panamasë, përfshijnë rrjedhjen e më shumë se 11,5 milionë dokumenteve nga një firmë ligjore panameze. Këto dokumente, që po publikohen nga Konsorciumi Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigativë, zbulojnë një anë të palavdishme të sistemit financiar global - ku elita botërore fsheh paratë për të mbetur anonime ose...
Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon Allahu, s'ka kush e devijon dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s'ka kush e udhëzon. Dëshmoj se...
Marrja e pasurisë së të tjerëve padrejtësisht është mëkat i madh Allahu i Madhëruar ka thënë: “Dhe mos e hani pasurinë e njëri-tjetrit në mënyrë të palejuar, e as mos u paraqitni me të (me rryshfet) te gjykatësit..” (Bekare; 188) “Përgjegjësia (ndëshkimi) është vetëm kundër atyre që u bëjnë njerëzve padrejtësi...
Sistemi kapitalist në kolaps, Islami shihet si zgjidhja më e mirë!  Mr. Ejup Haziri Kolapsi amerikan Kriza ekonomike që ka përfshirë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me falimentimin e bankave më të mëdha në vend dhe dështimin kataklizmik, e që as miratimi i planit prej 700 milardë dollarësh nuk ishte i mjaftueshëm,...
Benjamin franklin nuk e kishte dëgjuar Mossack Fonseca-n, kur ai vërejti se "asgjë nuk mund të thuhet të jetë e sigurt, përveç vdekjes dhe taksave". Një firmë ligjore me bazë në Panama mund t'i kishte ndryshuar mendjen e tij. Mossack është në qendër të një skandali të madh fiskal dhe...
1- Çmenduria nga prekja e djallit: Allahu i Lartësuar thotë: "Ata që e hanë kamatën, ata nuk ngrihen ndryshe vetëm se si ngrihet ai i çmenduri nga të prekurit e djallit." (Bekare, 275) 2- Zhdukja e përfitimit: Allahu i Lartësuar thotë: "Allahu ia zhduk çdo përfitim kamatës." (Bekare, 276) Me...
Kamata në kohët e lashta Koncepti i kamatës ka një histori mjaft të lashtë; e veçanta e saj është se shkrimet e para vërtetojnë se ajo konsiderohej e urryer dhe e keqe. Ndoshta citati më i vjetër i shkruar për ndalimin e kamatës dhe trajtimit të saj si vepër të...
Xhabir bin Abdullahu, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë: “I Dërguari i Allahut e mallkoi atë që e ha kamatën, atë që e jep, atë që e shkruan aktin e kamatës dhe dëshmitarët dhe tha: “Të gjithë këta janë të barabartë.”(Shënon Buhariu dhe Muslimi) Komenti i hadithit Islami fton për ndihmë dhe...
Është i pamohueshëm fakti që ekziston një ngjashmëri mes tregtisë dhe kamatës. Prandaj, kur Allahu i Lartësuar përmend thënien e atyre që ishin kundër ndalimit të kamatës dhe thanë: "...sepse ata thonë se tregtia është njëlloj si kamataria", nuk e mohoi në formë absolute këtë ngjashmëri, por iu përgjigj...
Që prej shpikjes së parave kanë lindur dhe mashtruesit që kanë shpikur mënyra të ndryshme për të zhvatur. Para disa vitesh, 28 milionë britanikë janë vënë në shënjestër nga mashtruesit, duke humbur në total rreth 1 miliardë dollarë. Pastaj janë firmat piramidale shqiptare, të cilat bënë që miliona njerëz...