BILETAT PËR FLUTURIM Suksesi nuk është tek dyert që duhen hapur, por tek shkallët nëpër të cilat duhet hipur. Për të hipur shkallëve të suksesit është e mundur vetëm me ndihmën e tre biletave të cilat paraqesin njëkohësisht edhe kualitet, por edhe përsosmëri. Në mungesë të atyre biletave assesi nuk...
DUHET TË QËNDRONI TË GATSHËM PËR LËVIZJE Abdullah ibn Mesudi r.a.ka thënë: “Mësohuni të bëni mirë, sepse të bërit mirë është shprehi”. Personaliteti i njeriut dhe karakteri i tij janë një grumbull shprehish. Mbill ide, do të korrësh vepër, mbill shprehi do të korrësh karakter, mbill karakter do të korrësh fat. Njohja...
FAZAT E PËRGATITJES “Çdo fëmijë ndërmjet nesh i përngjan shprehive të babait”. Periudha e përgatitjes së vërtetë dhe kontributit të vërtetë në sukses është periudha e fëmijërisë. Në atë periudhë përfundon mbjellja e vlerave dhe principeve të vërteta, të cilat do të përparojnë së bashku me rritjen e fëmijës. Dhe, vërtet, të...
Arritjet konkrete: vlera juaj e vërtetë, ambiciet me shpresë të madhe dhe vetaftësimi ARRITJET KONKRETE VLERA E JOTE E VËRTETË NË TOKË Ajo vlerë është që ta kalosh jetën për shkak të realizimit të ëndrrës tënde dhe ta konsiderosh atë si të shenjtë. Ajo duhet të jetë fuqia e jetës, në vend...
SHOQËRIA HARMONIKE “Nëse shiu nga retë është tjetër, Uji ynë i pijshëm është nga retë e njëjta. Nëse prejardhja na bën të ndryshëm, Feja jonë na bën të njejtë, Feja të cilën e marrim në vend të prindëve”. Definoje rolin tënd Ti, si njëri, ke më shumë role. Ke rol ndaj vetvetes tënde, rol ndaj familjes,...
FSHEHTËSITË TË CILAT SHËNOJNË MBIJETESËN Pasi që je drejtuar për udhëtim drejt suksesit, atëherë duhet ta ndiesh vlerën luftës për sukses. Pasi që të mendosh mirë për vetveten tënde dhe për ata që janë përreth teje, do të vëresh se luftërat vijnë nga të gjitha anët. Dhe që të mbijetosh në...
1. Shkrimtari i dalluar nuk shkruan derisa të jetë bërë ekspert i çështjes për të cilën ka qëllim të shkruajë, derisa të ketë notuar në sekretet e asaj lëmie. 2.I mbledhë informacionet e shpërndara, i përmbledh, i radhit, i sqaron të paqartat, i fakton ato. Ky është qëllimi i përpilimit. 3....
Më pyetën një ditë cilat janë 5 aplikacionet e mia të iPhone-it pa të cilat nuk mund të jetoj… dhe këto janë ato: Quran Reader nga Batoul Apps (2,99 $) Ky është një aplikacion i shkëlqyeshëm për të lexuar Kuran, veçanërisht kur ju keni ngecur në trafik ose duhet të...
1. E realizon atë që thotë, përgjatë dhënies së përgjigjes fetare është i lirë fizikisht, emocionalisht dhe intelektualisht. Është besnik në fetvanë e tij, i ndrojtur ndaj Zotit të tij. 2. Preokupimi i tij është ruajtja e vetes përpara njerëzve, ka qëllim të mirë me fetvanë dhe sinqeritet me Zotin....
1. Është inteligjent dhe mendjehapur, ka dituri të thella dhe të gjera, ka devotshmëri dhe gëzon një shpirt të lartë. Ndërsa mendjelehti është i padobishëm, injoranti është i verbër. 2. Gjithmonë është në kërkim të diturive dhe informacioneve të reja, përpiqet dhe hulumton dituritë e dobishme, është vrojtues i kohës...