Përfaqësuesi i Zyrës Civile Ndërkombëtare Piter Feith, ka thënë se si pasojë e korrupsionit po dëmtohet ekonomia e Kosovës. “Ekonomia nuk mund të zhvillohet, sepse nuk do të ketë investime direkte. Nëse një vend ka reputacion të keq, nuk do të ketë investime”, ka thënë Feith në një intervistë...
Një numër i madh i subjekteve të biznesit që ndryshe njihen si kategoria e shërbimeve profesionale, ku bëjnë pjesë avokatët, kontabilistët, floktarët, këngëtarët, internet-kafetë, piktorët, kompozitorët, zyrat projektuese të arkitektëve, bizneset dentare, si dhe persona të tjerë që merren me aktivitete artistike, llogaritet se u janë shmangur pagesës së...
Shyqyri Haxha është bërë pothuajse milioner nga menaxhimi trevjeçar i kompanisë më profi tabile në Kosovë i Postë Telekomin e Kosovës (PTK). Të ardhurat gjatë mandatit trevjeçar në krye të PTK-së kanë rezultuar mjaft të larta për Haxhën, madje të krahasueshme edhe me ish-menaxherët ndërkombëtarë të kësaj kompanie publike....
Në bankat islame nuk financohen industritë e duhanit, alkoolit, pornografisë, prostitucionit, lojërave të fatit dhe të gjithë ato që nuk janë hallall, apo çka janë të ndaluar. Në Kroaci së shpejti pritet të filloj punën banka islame e cila vepron pa ndonjë interesKëtë lajm e bënë të ditur dr....
Kriza ekonomike dhe financiare ka bërë që grekët t'i drejtohen fshatit. Më shumë se një milionë e gjysmë prej tyre mendojnë të largohen nga qyteti për të jetuar në provincë, sipas rezultateve nga instituti i sondazheve ''Kapa research'' për Ministrinë e Bujqësisë. Më shumë se 68 për qind e...
Ndërkombëtaret që punojnë në Kosovë edhe më tej vazhdojnë të marrin paga shumë atraktive. Paga këto shumëfish më të larta se të stafit vendor. Sipas të dhënave të bankës Qendrore te Kosovës (BQK) gjatë vitit që lamë pas ndërkombëtaret që punojnë në Kosovë, dërguan nëpër vendet e tyre 77.4...