Është shprehur edhe sot përkrahja e shtetit të Gjermanisë për Kosovën. Shtet ky që deri më tani në Kosovë vetëm për zhvillimin ekonomik ka investuar një shumë prej më shumë se 420 milion euro. Se përkrahja e këtij shteti do të vazhdojë edhe më tutje e kanë thënë sot...
Një numër i madh i subjekteve të biznesit që ndryshe njihen si kategoria e shërbimeve profesionale, ku bëjnë pjesë avokatët, kontabilistët, floktarët, këngëtarët, internet-kafetë, piktorët, kompozitorët, zyrat projektuese të arkitektëve, bizneset dentare, si dhe persona të tjerë që merren me aktivitete artistike, llogaritet se u janë shmangur pagesës së...
Administrata Tatimore e Kosovës po i plaçkitë bizneset, gjatë pagesë së TVSH-në.  Këtë po e thonë vetë pronarët e kompanive që veprojnë në Kosovë. Një rast të tillë e ka pasur edhe biznesmeni RR.N (emër i njohur për redaksinë), i cili ka në pronësi disa biznese të ndryshme....
Në ambientet e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale sot u nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit në mes të MPMS-së dhe organizatës gjermane Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.   Minsitri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Z. Arban Abrashi dhe Z. Timo Stegelmann, kryesuesi i Divizionit të Evropës Juglindore i...
Për një periudhë nëntë mujore, janar-shtator të këtij viti, Administratës Tatimore i kanë dalë probleme me 36 zyrtarë të saj. Drejtori i këtij institucioni, Sakip Imeri, ka pohuar se ka suspenduar gjashtë veta ndërsa ndaj tridhjetë të tjerëve janë shqiptuar masa disiplinore. “Prej se e kam marrë pozitën deri më tani...
Pritjet e kosovarëve, 5 vjet para shpalljes së  Pavarësisë, ishin se me formimin e shtetit do të përmirësoheshin dukshëm kushtet sociale, por edhe pas 5 vjet të krijimit të  shtetit, sfida më e madhe e tij vazhdon të jetë zhvillimi ekonomik. Të rinjtë e Kosovës, pavarësisht përfundimit të...
Më 29 tetot Komiteti i Lartë i OPEC-ut u takua në Vjenë me përfaqësuesit e shteteve që nuk janë pjesë e organizatës për të detajuar marrëveshjen për uljen e prodhimit. Çmimi global i naftës, të hënën ka shënuar rënie si pasojë e takimit të dështuar të kësaj fundjave të OPEC-ut...
Edhe përkundër faktit se bankat komerciale që veprojnë në Kosovë janë mjaft profitabile dhe me një qëndrueshmëri stabile, normat e kamatave të kredive vazhdojnë të jenë të larta, thonë njohës të çështjeve ekonomike në Kosovë. Sipas disa organizatave joqeveritare që merren më këtë çështje, normat e kredive sillen nga...
Politikat e Qeverisë se Kosovës për liberalizim të mënjëhershëm të tregut në sektorë të ndryshëm të ekonomisë po i rrezikojnë me mbylljë shumë ndërmarrje vendore. Rasti i fundit është me tregun e kontrollit teknik të automjeteve. Në Kosovë janë 106 Qendra të Kontrolleve Teknike të automjeteve me gjithsej 550 të...
Ministri i Turizmit Gvozedenoviç tha se viti 2015 ka qenë sezoni më i mirë ndonjëherë në Mal të Zi. Malin e Zi në vitin 2015 e kanë vizituar një milionë e 700 mijë turistë, ndërsa qarkullimi i realizuar nga turizmi gjatë vitit të kaluar arrin në rreth 800 milionë euro....