SHTËPIA E NJERIUT QË POSEDOI 14 MILIARD $ Emri i plotë: Nasser Al-Kharafi Mosha: 64 vjet Gjendja familjare: I martuar, baba i 5 fëmijëve Vendi: Kuvajt Edukimi: Bachelor i Arteve / Shkencës Vlerësimet e Pasuria: 14.0 miliardë dollarë Burimi i pasurisë: Trashëgimia Aktiviteti: Ndërtim I klasifikuar nga Forbes 2008 - Worldwide: renditet i 46 pasanik në botë Kurse i...
Shoqëria islame si çdo shoqëri tjetër ka nevojë për ndërmjetësues financiar, mirëpo principet e bazuara në Sheriat nuk e lejojnë një shoqëri islame të përfitoj nga këto ndërmjetësime financiare të bazuara në kamatë, pagim apo marrje të kamatës, gjë që ësh Principet e udhëzimit dhe punës së bankave islame janë...
Sipas fermerëve, rreth 440 mijë fidanë të mjedrave të importuara nga firma “AgroProduct Commerce”, dolën të sëmura. Dështimi i tyre u ka shkaktuar humbje të mëdha. Kompania tha se fidanët i kanë certifikatat se ishin të shëndosha kur hynë në Kosovë. Fermerë që kultivojnë mjedra kanë diskutuar me anëtarët e...
“Pse të jemi të varur nga dollari dhe euroja? Në monedhën tonë kombëtare ka bereqet dhe nuk do të humbni. Askush nuk ka të drejtë të injektojë pesimizëm në këtë vend” “Qytetarët, që kanë valutë në shtëpitë e tyre, të vijnë dhe t’i këmbejnë ato me flori ose lira turke....
Kryetari i Federatës së Sindikatave të Pavarura Elektro Kosova-KEDS/KESCO, Hysni Gashi, në “Puls” të KTV-së foli edhe për shitjen e KEDS-it, ndërsa theksoi se vetëm presidenti Hashim Thaçi e di se për sa është shitur kjo kompania dhe pse qytetarët nuk kanë rrymë. “Presidenti Hashim Thaçi, i cili e ka...
Ortakëria në tregti është një gjë të cilën All-llahu ua ka bërë të lejuar muslimanëve me qëllim të përfitimit të përbashkët dhe të ndihmuarit në lehtësimin e barrës së kësaj jete. I dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, thotë: All-llahu, subhanehu ve teala, thotë: Unë jam i treti...
Sektori i turizmit kroat thotë se gjatë këtij viti do të kenë nevojë për rreth 20 mijë punëtorë të rinj. Kjo kërkesë është rezultat i largimit të punëtorëve kroatë në Perëndim dhe mungesës së edukimit të duhur tek vendasit meqë në Kroaci veç janë të regjistruar 40 mijë të...
Duket se të rinjtë, të sapodiplomuar ose jo, të gjendur përballë fatit që nga njëra anë, tregu i punës po rrudhet dita-ditës dhe nga ana tjetër, eksperienca u mungon, shohin si një alternativë të mirë kontratat e punës jashtë, ku ato në Emiratet e Bashkuara Arabe po lulëzojnë. Sipas statistikave...
Sektori automobilistik, që është sektori lider i eksporteve turke, në muajin tetor ka arritur vlerën më të lartë të eksportit në bazë mujore që nga viti 2008 e këtej.   Sipas të dhënave të Unionit të Eksportuesve të Industrisë Automobilistike “Uludağ” (OİB) eksporti i sektorit automobilistik është realizuar në vlerën e...
Investitorë arabë po ngrenë në Bosnjë-Hercegovinë një nga vendpushimet më të shtrenjta dhe më të mëdha turistike në Evropën Juglindore. "Ky do të bëhet një qytet turistik me më shumë se 2.000 vila, hotele me apartamenteve dhe 160 ndërtesa banimit. Ai gjithashtu do të ketë qendër të madhe tregtare në...