Lajmin e ka bërë të ditur Kryeministri Edi Rama nëpërmjet një postimi në “Facebook”, ku është shprehur me fjalët: “Kemi kërkesën zyrtare për investimin e madh të aeroportit të ri kombëtar të Vlorës.”...   Qeveria shqiptare ka marrë kërkesën zyrtare për ndërtimin e aeroportit të ri kombëtar të Vlorës. Lajmin e ka...
Nafta dhe gazi natyror, çeliku, mineral hekuri, çimento, etj, janë disa nga industritë më të mëdha të Azerbajxhanit./Kumti.com Republika e Azerbajxhanit është një vend në rajonin jugor të Kaukazit. Ajo kufizohet nga Deti Kaspik në lindje, Rusia në veri, Gjeorgjia në veriperëndim, Armenia në perëndim dhe Irani në jug. Azerbajxhani...
Një shoqëri agrare është e ndërtuar mbi mbajtjen e saj përmes bujqësisë dhe prodhimit të ushqimit.Kumti.com Një shoqëri agrare (ose bujqësore) varet nga prodhimi i ushqimit duke përdorur arat dhe kafshët shtëpiake. Shoqëria mund të njohë metoda të ndryshme për biznes apo jetesë, por ata ndajnë në vëmendje fokusin në...
Përpjekjet për grumbullimin e besimit për të eliminuar monopolin dhe besimet e korporatave Ç’është Besimi? Goditja e besimit është manipulimi i një ekonomie, të kryer nga qeveritë anembanë botës, në një përpjekje për të parandaluar ose eliminuar monopolin dhe besimet e korporatave. Besimet janë zakonisht konglomerate të mëdha që mund të...
Unë për disa vite jam duke e vëzhguar këtë situatë të Bitcoin, duke menduar se do të bie. Por një çmenduri kolektive ka shpërthyer rreth fushës së re të ‘kriptovalutave’, duke degjenerur në një mundësi të artë, por të paarsyeshme në mbarë botën. Kjo ka arritur në pikën ku një...
Shqipëria renditet në vendin e 25-të për benzinën më të shtrenjtë në botë, sipas portalit globalpetrolprices.com, të dhëna të përditësuara në datën 8 janar 2018. Çmimi për një litër benzinë është 1.61 dollarë, me gati të njëjtën vlerë si Anglia dhe Gjermania, ku një litër kushton përkatësisht, 1.63 dhe...
Autoritetet Kineze do të bllokojnë aksesin në platformat e centralizuara të monedhave kriptografike brenda dhe jashtë vendit raportoi Bloomberg. Autoritetet e vendit me popullsinë më të madhe në botë do të shënjestrojnë jo vetëm kompanitë por edhe individët, transmeton pcworld. Platformat online dhe aplikacionet të cilat ofrojnë shërbimet të këmbimit do...
Turqia, nga aspekti i fuqisë së instaluar të energjisë gjeotermale, zë vendin e katërt në botë. Kryetari i Shoqatës së Investuesve të Centralit Gjeotermal Elektri, Ufuk Shentyrk (Ufuk Şentürk) bëri të ditur se kapaciteti i energjisë gjeotermale të instaluar në Turqi rrite vazhdimisht dhe investimet e bëra në këtë fushë...
Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, deklaroi të mërkurën se vendi i tij do të hyjë në mesin e 10 ekonomive të para të botës deri në vitin 2023...   Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, deklaroi të mërkurën se vendi i tij do të hyjë në mesin e 10 ekonomive...
Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Nurettin Xhanikli (Nurettin Canikli) tha se për tankun Alltaj (Altay) ka një kërkesë të madhe në tregjet jashtë shtetit.   Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Nurettin Xhanikli (Nurettin Canikli) tha se për tankun Alltaj (Altay) ka një kërkesë të madhe në tregjet jashtë shtetit. Xhanikli, në Kuvendin e Madh...