Investimi nëpër vakëfe – Koha e El-hikrit Periudha kohore e kësaj kontrate është e kufizuar sado e gjatë qoftë ajo. Por tradicionalisht një shfrytëzim i tillë i tokës zgjat pafundësisht edhe nëse në kontratë është përcaktuar koha e qëndrimit, pasi është vetë qiramarrësi ai i cili vendos nëse do të...
Të përbashkëtat dhe dallimet mes zekatit dhe taksës Dr. Isam Abduhadi Ebu Nasr Taksa përkufizohet si një detyrim financiar që u ngarkohet individëve në dobi të të shtetit, ku individi nuk përfiton në mënyrë të drejtëpërdrejtë prej saj, por që nëpërmjet saj realizohen objektiva publike të caktuara. Në legjislacionin islam nuk ka...
Islami e ka ligjëruar ringjalljen e tokës së vdekur (djerrë) dhe vënien e saj në efiçencë, sepse prej këtij procesi përfiton e gjithë shoqëria dhe individitët, pra përmes mbjelljes së tokës dhe ndërtimit të saj. Në këtë mënyrë shtohet prodhimi dhe shoqëria realizon një jetë më të mirë ekonomike....
Një foto ku shfaqet Ervin Hatibi në Stamboll, atje ku e ka zhvendosur jetën prej vitesh, ka ngacmuar opinionistin Namir Lapardhaja që t’i dedikojë këtij rasti një shënim të vogël e mjaft pikant. Ervin Hatibi njihet si ndër penat e arta poetike dhe publicstike të pas viteve ’90-të, por që...
Shkaqet që sjellin furnizimin Shumica e njerëzve në këto kohë ankohen nga furnizimi i pakët, apo më mirë të themi nga mos bereqeti dhe vështirësitë e shumta në jetë. Kështu që, kërkimi i furnizimit dhe rregullimi i jetës i mundon dhe pikëllon shumë njerëz, madje shumë prej tyre ndjekin çdo...
Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon Allahu, s'ka kush e devijon dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s'ka kush e udhëzon. Dëshmoj se...
Me 105 mijë e 727 ton mjaltë që prodhon në vit Turqia renditet e dyta në botë pas Kinës, duke prodhuar kështu 6,85% të të gjithë mjaltit që prodhohet në botë. Presidenti i Unionit të Dhomave Agrare të Turqisë, Shemsi Bajraktar (Şemsi Bayraktar) në deklaratën që bëri me rastin e...
Pyetja: Selam alejkum! A ekziston ndonjë bankë islame në Evropë? Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit! Ekziston një numër bankash të cilat deklarohen se kanë...
Pyetja: Selamu alejkum! Desha t’ju pyes në lidhje me kamatën, nëse për shembull kam nevojë për para dhe s’më jep askush. A kam të drejtë të marr në bankë, që do të thotë unë nuk marr kamatë, por e paguaj atë. Ju faleminderit! Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin...
Pyetja: Selam alejkum hoxhë i nderuar. Jetoj në Nju Jork dhe merrem me ndërtimtari. E di që kredit kartelat janë të ndaluara, mirëpo këtu është një kompani që ofron kredit, quhet “American Express” po ajo nuk përmban kamatë edhe në qoftë se nuk e paguan me kohë, pagesa e saj...