KALLXO.com raportoi dje për paratë e diasporës që i kanë sjellë në Kosovës në 5 muajt e këtij viti, ku diaspora kosovare ka thyer rekord në muajin maj duke sjellë në Kosovë më shumë se 100 milionë euro. Kosova njihet si vend që diasporën e saj e ka të shpërndarë pothuajse...
Bindja dhe dëgjueshmëria ndaj njerëzve në përgjegjësi, dhe hartimi i ligjeve dhe rregulloreve, e në veçanti ato që kanë të bëjnë me biznesin janë obligative, përderisa nuk shkelin dhe dhunojnë ligjet e Allahut të Lartësuar. Biznesmenët duhet të jenë në koordinim me ligjet, me qëllim që të shmangin rastet...
Shkalla e papunësisë në 19 vendet që përdorin euron si monedhë u rrit nga 7.3 përqind në prill në 7.4 përqind në maj, përkundër faktit se qeveritë kombëtare përdorën programe aktive të mbështetjes së tregut të punës për të lehtësuar ndikimin e pandemisë koronavirus. Eurostat, agjensia e statistikave të Bashkimit...
Kreu i Bankës Qendrore Evropiane (ECB), Christine Lagarde, tha se rimëkëmbja e ekonomisë globale mund të ndryshojë. Në një mesazh video të publikuar në seancën e Kombeve të Bashkuara, ajo tha se është e qartë që ekonomia po rimëkëmbet pas pasojave të rënda të shkaktuara nga pandemia e virusit koronar. “Megjithatë,...
Një e dhënë e fundit tregon se Qyteti më i madh i Turqisë, Stambolli, ka një produkt të brendshëm bruto (PBB) prej 256 miliardë dollarë, shifër kjo sa ajo e tetë vendeve të Ballkanit të marra së bashku, të cilat e kanë 253 miliardë dollarë. Soner Cagaptay, drejtor i programit...
Rikthimi në normalitet i deklarimit dhe pagesës së tatimeve, ka reflektuar edhe në muajin qershor, për të cilin vërehet rritje e dukshme e të hyrave në raport me periudhën e njëtë të vitit të kaluar, si dhe në raport me muajit paraprak. Shuma e inkasuar për janar-qershor 2020 është 215.9...
Qeveria e Kosovës nuk ka mjete të mjaftueshme për të zbatuar Pakon Emergjente Fiskale, pa rishikim të buxhetit i cili tashmë është dërguar në Kuvendin e Kosovës. Kështu thotë ministrja e Financave, Hykmete Bajrami. Në Pakon Emergjente Fiskale – e cila është në vlerë prej rreth 180 milionë eurosh –...
Një analizë për librin e John Bolton “Dhoma ku ndodhi –Memoare nga Shtëpia e Bardhë”, logjikën qeverisëse të presidentit Trump të koncentruar në ekonomi, (mos) kuptimin e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe implikimet që mund të kenë poltikat Trumpiste në marrëveshjen finale mes Kosovës dhe Serbisë. Më 23 qershor 2020, John Bolton,...
Facebook, YouTube, Twitter, për herë të parë do t’i nënshtrohen rregullave të BE-së për transmetimin e gjuhës së urrejtjes dhe përmbajtjes së dëmshme nën udhëzimet e Komisionit Evropian të njoftuar të enjten. Ndryshimet në Direktivën e Shërbimeve të Mediave Audiovizive të miratuara në vitin 2018 erdhën pjesërisht nga lobimi nga...
COVID-19, një ngjarje e paparë në historinë moderne, vazhdon të lërë shenjë në shoqëritë dhe ekonomitë në mbarë botën. Besoj që cdo njëri nga ne kemi mësuar shumë gjëra deri më tani. E meta apo e keqja është që nuk ishim të përgatitur për këtë ngjarje, që për ekonominë...