Administrata Tatimore e Kosovës, ju rikujton se në muajin dhjetor/2019 ka nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 03/2019 – Detyrimi për të paguar TVSH-në për furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit – Aplikimi i ngarkesës së kundërt. Qëllimi i këtij Vendimi Shpjegues Publik është të sqaroj trajtimin tatimor për aspekte...
Nis cikli i parë i seminareve me tatimpagues për vitin 2020 Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Këshillin Kosovar për Raportim Financiar (KKRF) ka nisur ciklin e parë të seminareve me tatimpagues për vitin 2020. Temat të cilat po prezantohen në këto seminare janë: Risit në Administratën Tatimore të Kosovës; Aplikimi...
Si njerëz, ne të gjithë përjetojmë frikë. Madje edhe njerëzit më të suksesshëm dhe të sigurt përjetojnë frikë. Frika mund të jetë një gjë e mirë sepse na pengon të ndërmarrim hapa që mund të na dëmtojnë, por mjaft shpesh frika jonë bazohet në supozime të ekzagjeruara. Këto mendime...
1. Veprat vlerësohen sipas qëllimeve. Prandaj, ki qëllim të mirë në çdo punë e aktivitet, ofro të dobishmen dhe mënjano të keqen. 2. Mos e merr kundër teje ndeshjen me krizat e rrjedhshme. Sepse krizat në fakt, kullojnë mendjen, zbutin shpirtin dhe ndezin ambiciet. 3. Orvatja, puna dhe...
Dikush troket dhe Selma i drejtohet derës që ta hapë. Kur ja, postieri qëndron në derë dhe kërkon Selma Ashrauin. Selma i thotë atij, se gjendet pikërisht para personit të kërkuar. Postieri i kërkon asaj të firmosë për marrjen e letrës. Selma e hap dhe e lexon tërë letrën...
Këtë vit, për herë të parë tregu global hallall do të rritet në mbi 2.5 bilion dollarë amerikanë, thotë firma këshilluese A.T. Kearney. Në vitin 2020, muslimanët përbëjnë 25 përqind të popullsisë së botës, sipas futurologëve në A.T. Kearney. Kjo çon në një konsum të rritur të produkteve hallall. Industritë...
Në ditët e sotme flitet shpesh rreth rolit të Islamit në kalitjen personaliteteve. Sidomos në kohën e prapambetjes, tema të tilla na ofrohen për konsum nga persona dashakeqë të cilët synojnë ti japin goditjen përfundimtare kësaj feje madhështore. A edukon dhe kalit islami liderë, apo prodhon vetëm vasalë dhe...
Gabimi është një sjellje, pjesë e natyrës njerëzore, ndaj të cilës askush nuk gëzon imunitet, i mençur qoftë apo jo. Në raste të tilla, lipset që gabimi të trajtohet me finesë dhe urtësi, i çfarëdo përmase të jetë. Gjithmonë neve na lipset pak kohë për të reflektuar ndaj reagimit...
Shumë faqe internet me natyrë seksuale, gëlojnë nga një valë e furishme historish seksuale, të cilat kapërcejnë çdo kufi, duke mos lënë moral dhe virtyt pa u orvatur të rrënojë. Nëse vëren me kujdes mënyrën si shkruhen këto histori, zbulon kollaj se shumica e tyre janë shkruar nga profesionistë në...
Dhjetë këshilla për studentët para provimeve Meqë provimet janë në prag dhe të gjithë studentët janë të proekuptuar për këtë fazë, në rreshtat në vazhdim do të mundohemi tu ofrojmë disa këshilla. Para dhe gjatë sezonit të provimeve, studentët janë goxha të ngarkuar emocionalisht dhe në stres dhe ankth të madh....