Kosova dhe Shqipëria nuk shquhen për shkëmbim të madh tregtar mes vete. Por, edhe ai që ishte, s’është më. E ndaloi Pandemia. Këmbimet tregtare në mes të Kosovës e Shqipërisë kanë rënë deri në 40 për qind krahasuar me vitin e kaluar. Kështu ka thënë ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal...
Ka rifilluar prodhimi në fushën e naftës së përbashkët Al-Khafji e cila shtrihet në zonën asnjanëse midis Kuvajtit dhe Arabisë Saudite, bëri të ditur të enjten drejtori ekzekutiv i Kompanisë së Naftës në Gjirin e Kuvajtit, raporton Anadolu Agency (AA). “Prodhimi në fushë ishte pezulluar që nga 1 qershori, sipas...
Ekonomia e Kosovës tkurret 5.9 për qind dhe çdo ditë vonesë e realizimit të planit të rimëkëmbjes do të ndikojë në thellim të mëtutjeshëm të rënies ekonomike. Kështu ka bërë të ditur guvernatori i Bankës Qendrore(BQK) Fehmi Mehmeti, i cili thotë se pandemia Covid-19, përveç pasojave në aspektin shëndetësor, ka...
KALLXO.com raportoi dje për paratë e diasporës që i kanë sjellë në Kosovës në 5 muajt e këtij viti, ku diaspora kosovare ka thyer rekord në muajin maj duke sjellë në Kosovë më shumë se 100 milionë euro. Kosova njihet si vend që diasporën e saj e ka të shpërndarë pothuajse...
Bindja dhe dëgjueshmëria ndaj njerëzve në përgjegjësi, dhe hartimi i ligjeve dhe rregulloreve, e në veçanti ato që kanë të bëjnë me biznesin janë obligative, përderisa nuk shkelin dhe dhunojnë ligjet e Allahut të Lartësuar. Biznesmenët duhet të jenë në koordinim me ligjet, me qëllim që të shmangin rastet...
Shkalla e papunësisë në 19 vendet që përdorin euron si monedhë u rrit nga 7.3 përqind në prill në 7.4 përqind në maj, përkundër faktit se qeveritë kombëtare përdorën programe aktive të mbështetjes së tregut të punës për të lehtësuar ndikimin e pandemisë koronavirus. Eurostat, agjensia e statistikave të Bashkimit...
Kreu i Bankës Qendrore Evropiane (ECB), Christine Lagarde, tha se rimëkëmbja e ekonomisë globale mund të ndryshojë. Në një mesazh video të publikuar në seancën e Kombeve të Bashkuara, ajo tha se është e qartë që ekonomia po rimëkëmbet pas pasojave të rënda të shkaktuara nga pandemia e virusit koronar. “Megjithatë,...
Një e dhënë e fundit tregon se Qyteti më i madh i Turqisë, Stambolli, ka një produkt të brendshëm bruto (PBB) prej 256 miliardë dollarë, shifër kjo sa ajo e tetë vendeve të Ballkanit të marra së bashku, të cilat e kanë 253 miliardë dollarë. Soner Cagaptay, drejtor i programit...
Rikthimi në normalitet i deklarimit dhe pagesës së tatimeve, ka reflektuar edhe në muajin qershor, për të cilin vërehet rritje e dukshme e të hyrave në raport me periudhën e njëtë të vitit të kaluar, si dhe në raport me muajit paraprak. Shuma e inkasuar për janar-qershor 2020 është 215.9...
Qeveria e Kosovës nuk ka mjete të mjaftueshme për të zbatuar Pakon Emergjente Fiskale, pa rishikim të buxhetit i cili tashmë është dërguar në Kuvendin e Kosovës. Kështu thotë ministrja e Financave, Hykmete Bajrami. Në Pakon Emergjente Fiskale – e cila është në vlerë prej rreth 180 milionë eurosh –...