Pritshmëritë e vitit 2020 paraqesin shifrat më të ulëta të shitjes së makinave që nga viti 2013, thonë nga Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automjeteve (ACEA) Për shkak të krizës së madhe ekonomike që buron nga koronavirusi i ri (COVID-19), tregu evropian i automjeteve do të pësojë një tkurrje prej...
Nga të gjitha tiparet që e bëjnë një udhëheqës të vlerësohet dhe të njihet ka një tipar, që qëndron mbi të tjerat:  Besueshmëria. Që dikush të ndjekë një lider nëpër rrugëtimin e vështirë drejt suksesit, natyrisht që duhet të ketë ambicie. Sigurisht që udhëheqësi duhet të nxisë, të përqendrohet, përkushtohet...
Disiplina dhe organizimi në biznes Disiplina dhe organizmi në biznes janë praktika që shpijnë në efikasitet të punës dhe shërbimit. Disa nga mjetet e zakonshme në këtë sferë janë kontratat, aktet nënligjore (urdhëresat), udhëzimet, vendimet e kështu me radhë. Disiplina dhe organizimi i punës japin rezultate të kënaqshme dhe të...
Kriza e virusit Corona do të ndihmojë në përshpejtimin e “përzgjedhjes natyrore” dhe vetëm dhjetë prodhues makinash do të mbijetojnë në tregun global, sipas firmës këshilluese AlixPartners. Studimi i kësaj shtëpie fillon nga fakti se shitjet e këtij viti do të bien me 20 milion nën nivelet e vitit të...
Monedha amerikane mund të zhvlerësohet për një të tretën në 2021, paralajmëroi Stephen Roach, ish-presidenti i Morgan Stanley Asia. Ai shtoi se kjo mund të çojë në një rënie të mprehtë të kursimeve të familjeve dhe një rritje të borxhit të qeverisë për shkak të një rikuperimi të suksesshëm pas...
Rreth 53 milion vende pune në Bashkimin Evropian do të robotizohen deri në vitin 2030, të cilat mund të përshpejtohen nga pandemia e virusit COVID-19, e cila do të detyrojë më shumë se 20 përqind të fuqisë punëtore të fitojë aftësi të reja dhe të rikualifikohet. Këto janë rezultatet e...
Të gjitha ata që përdorin rrjetin social WhatsApp tani mund të skedolojnë mesazhe. Kjo ju vjen në ndihmë për një mesazh që doni ta dërgojmë pas disa ditësh, dhe në këtë mënyrë nuk harroni. Ndiqni këto hapa për të ditur si të planifikoni mesazhet në WhatsApp për versionin Android: 1- Shkoni te...
Çmimi i veturave në Gjermani ka rënë dukshëm. Kjo vlen sidomos për veturat dizel të cilat shënojnë rënien më të madhe të çmimeve ndonjëherë. Për këtë, Gjermania është duke eksportuar shumë makina në tregjet e Evropës Lindore dhe Juglindore. Poashtu, mijëra makina janë eksportuar në Serbi në gjashtë muajt e...
Dubai do të lejojë vizitorët e huaj të hyjnë në territorin e saj nga 7 korriku, ndërsa të huajt me vizë qëndrimi do të hyjnë në vend nga 22 qershori. Këtë e bëri të ditur kabineti qeveritar ditën e sotme (21 qershor). Ata që hyjnë duhet të paraqesin certifikata që tregojnë...
Deri më tani, Evropa është goditur më rëndë se çdo kontinent tjetër nga COVID-19. Vendet e Evropës Lindore janë prekur më pak se ato të Perëndimit, madje edhe Gjermania Lindore më pak se Gjermania Perëndimore, kurse Evropa Jugore ka vuajtur më shumë se Veriu. Vdekshmëria për person në Spanjë është më...
Anipots