Ai që i lë dikujt në ruajtje një shumë të hollash, nuk duhet t'i përdorë vetëm se me leje të atij që i posedon të hollat. Ai duhet t'i ruajë siç e ruan pasurinë e vet. Nëse ndodh t'i marrë pa leje, apo t'i vërë në përdorim biznesi, në këtë rast...
Niveli shoqëror 1. Kalimi nga detyrimi në inkurajim Kjo është një çështje shumë e rëndësishme. Ne jemi mësuar me përdorimin e forcës, rregullave dhe ligjeve për t’i kontrolluar të tjerët. Natyrisht se kjo është e lehtë dhe më pak e kushtueshme, mirëpo nuk është praktika më e mirë. Jeta shoqërore nën rrethana të...
Warren Buffett, ka lindur në 1930 dhe është një nga biznesmenët më të suksesshëm amerikanë. Ai është konsideruar gjerësisht si investitori më i suksesshëm i shekullit XX. Në vitin 2008 ai ka qenë personi më i pasur në botë, ndërsa në 2011 i treti në listë. Revista Time e ka...
1. Gëzon sinqeritet dhe paanshmëri, bën kujdes nga syfaqësia, vetëpëlqimi dhe mburrja. 2. Është i zoti në gjuhën e tij letrare, po ashtu bën stërvitje të shumta për fjalime, ligjërata, deklarata dhe hytbe. 3. Posedon memorizime të shumta që e ngrejnë personalitetin e tij në ligjërime si p.sh. pasazhe kuranore, hadithe...
Nga Loretta Napoleoni Financat Islame është bërë një sektor me rritje shumë të shpejtë dhe dinamik në financat globale. Çdo model nga produktet financiare perëndimore u përmbahet dispozitave sheriatike (ligjit Islamik), me instrumente të përshtatshme: mikrofinancë, pengu, eksploatimin e naftës dhe gazit, ndërtimn e urave, madje edhe sponsorimin e ndeshjeve...
Zekati i mjaltit Sa i përket zekatit të mjaltit, dijetarët kanë dhënë dy mendime: Mendimi i parë Dijetarët maliki dhe shafi nuk e obligojnë nxjerrjen e zekatit të mjaltit, për shkak se të gjitha hadithet që e obligojnë atë, janë të dobëta, siç thonë imamet: Buhariu, Tirmidhiu dhe Ibn Mundhiri. Mendimi i dytë Dijetarët...
Si njerëz, ne të gjithë përjetojmë frikë. Madje edhe njerëzit më të suksesshëm dhe të sigurt përjetojnë frikë. Frika mund të jetë një gjë e mirë sepse na pengon të ndërmarrim hapa që mund të na dëmtojnë, por mjaft shpesh frika jonë bazohet në supozime të ekzagjeruara. Këto mendime...
Administrata Tatimore e Kosovës, rikujton të gjithë personat, të cilët merren me aktivitete afariste, se në bazë të legjislacionit tatimor janë të detyruar të deklarojnë tatimet dhe Kontributet Pensionale në mënyrë reale. Aktivitetet e ATK-së, në vazhdimësi, do të përqendrohen pikërisht te kategoritë, si: Nën-deklaruesit e pagave të punëtorëve, nën-deklaruesit tek...
A do ta kapërcejë ekonomia islame revolucionin e tretë industrial? Për t’i dhënë përgjigje kësaj pyetje u mblodhën disa ekspertë për të marrë pjesë në takimin përbyllës së Samitit Botëror për Ekonominë Islame të mbajtur në Dubai, të cilët konfirmuan edhe një herë faktin se është më se e domosdoshme...
Top universitetet për Ekonomi në Evropë, nëse dëshironi të bëheni top ekonomist Popullariteti i Ekonomisë si drejtim Universitar ka lulëzuar që nga krizat financiare, por cilat universitete evropiane kanë prodhuar të diplomuarit më të mirë. “QS”  (është institut i cili bënë rangimin e universiteteve në gjithë botën) Rangimi i universiteteve është bazuar...