Ministri Besnik Bislimi merr vendim për zgjatjen afati për dorëzimin e deklaratave, raporteve dhe pagesave të detyrimeve tatimore si dhe trajtimi dhe vendosja lidhur me kërkesat për rimbursime Prishtinë – 19 mars 2020 Ministri i Financave dhe Transfereve në vazhdën e vendimeve për të krijuar sa më shumë lehtësime për qytetarët...
DUHET TË QËNDRONI TË GATSHËM PËR LËVIZJE Abdullah ibn Mesudi r.a.ka thënë: “Mësohuni të bëni mirë, sepse të bërit mirë është shprehi”. Personaliteti i njeriut dhe karakteri i tij janë një grumbull shprehish. Mbill ide, do të korrësh vepër, mbill shprehi do të korrësh karakter, mbill karakter do të korrësh fat. Njohja...
FAZAT E PËRGATITJES “Çdo fëmijë ndërmjet nesh i përngjan shprehive të babait”. Periudha e përgatitjes së vërtetë dhe kontributit të vërtetë në sukses është periudha e fëmijërisë. Në atë periudhë përfundon mbjellja e vlerave dhe principeve të vërteta, të cilat do të përparojnë së bashku me rritjen e fëmijës. Dhe, vërtet, të...
SHOQËRIA HARMONIKE “Nëse shiu nga retë është tjetër, Uji ynë i pijshëm është nga retë e njëjta. Nëse prejardhja na bën të ndryshëm, Feja jonë na bën të njejtë, Feja të cilën e marrim në vend të prindëve”. Definoje rolin tënd Ti, si njëri, ke më shumë role. Ke rol ndaj vetvetes tënde, rol ndaj familjes,...
FSHEHTËSITË TË CILAT SHËNOJNË MBIJETESËN Pasi që je drejtuar për udhëtim drejt suksesit, atëherë duhet ta ndiesh vlerën luftës për sukses. Pasi që të mendosh mirë për vetveten tënde dhe për ata që janë përreth teje, do të vëresh se luftërat vijnë nga të gjitha anët. Dhe që të mbijetosh në...
LUFTA PËR SUKSESE Shpresa është ajo pas së cilës zemrat rrahin që nga lindja. Shpresa është magjia që vazhdimisht lind në një frymë të re. PYETJE HUTUESE Pyetja e cila më shkaktoi shumë mundime dhe vështirësi, e cila ma vështirësoi shpirtin dhe mendjen... është: Çka është suksesi? Shumë njerëz e kanë kërkuar atë...
Fatkeqësisht, shumica e bizneseve nuk jetojnë më shumë se 10 vjet. Nga statistika të përgjithshme, gjysma e bizneseve mbyllen brenda 5 viteve të para, ndërsa rreth 70% brenda 10 viteve.Shumë sipërmarrës edhe pse dështojnë në biznesin e parë dhe janë pjesë e këtyre statistikave të dështimit, vazhdojnë të tentojnë...
Këtu janë disa fjalë të mençura inkurajuese për pavarësinë nga ndërmarrësit e suksesshëm. Estee Lauder, bashkë-themeluese e kompanive “Estee Lauder”: “Unë nuk erdha këtu duke ëndërruar ose duke menduar për të. Erdha këtu duke e bërë atë”. Autorja e novelave romancë me shitjet më të mira Nora Roberts: “Nëse nuk shkoni pas asaj...
Jeni  të interesuar për një karrierë të re? Nëse është kështu, është e rëndësishme që të merrni  kohë për të vlerësuar gjendjen tuaj të tanishme, për të shqyrtuar mundësitë e karrierës dhe për të zgjedhur një karrierë që do të jetë e kënaqshme për ju. 1. Vlerësoni punën tuaj aktuale. Mbani...
Njeriu është një qenie e gjallë e familjes homo sapiens, që në gjuhën latine do të thotë: i aftë për të kuptuar, i ditur, i zgjuar, i sjellshëm. Megjithëse nga ana biologjike edhe njeriu është kafshë, ai nuk hyn në klasën e kafshëve sepse sipas shkencëtarëve ai ka aftësi...