Eurozona vuan nën papunësinë e lartë, lufton kundër recesionit, rënkon nën peshën e borxheve shtetërore. Por ajo që i shkakton më shumë probleme bashkimit monetar është varësia mes bankave dhe shteteve. Me para të lira bankat qendrore u përpoqën rreth 19 vjet më parë të pengonin një recesion pas shpërthimit...
Tashmë është kthyer në traditë që në jetën sociale dhe politike të bëhen analiza dhe llogari të periudhave të caktuara. Në përgjithësi vlerësim u bëhet proceseve 10, 50 dhe 100-vjeçare. Kështu ne mund ta vlerësojmë performancën e Turqisë në të gjitha harqet kohore. Por në këtë program do të...
Pas një besimi të sinqertë dhe këmbëngulës, nuk ka asgjë që e bën njeriun më të lumtur sesa një mik dhe vëlla i sinqertë. Vëlla i cili pyet për ju kur mungoni, të cilit i mungoni shumë nëse nuk ju ka takuar një kohë të gjatë, i cili ndjen...
Ky shkrim i sotshëm ka të bëjë me mënyrën e udhëtimit të Muslimanit Produktiv! Si mund të arrini më së miri ta shfrytëzoni kohën në ato orë të gjata në rrugë në mënyrë që më të vërtetë ato të shtojnë vlerën e jetës tënde (dhe botës tjetër) në vend...
Sipas Daily Sabah, rreth 26 shtete kanë kontaktuar autoritetet turke përmes ambasadave të tyre në Ankara ose përmes ministrive të tyre të shëndetësisë për të marrë informacion mbi përvojat e Turqisë dhe mënyrat për të luftuar korona virusin. Në atë listë përfshiheshin vendet më të goditura, si Italinë, Iranin...
A ekzistojnë tipare të cilat i dallojnë qeniet humane që i përkasin seksit mashkull? A ekzistojnë tipare të cilat i dallojnë qeniet humane të seksit femër? A është çdo burrë një rast më vete, me cilësi dhe karakter specifik? A ekzistojnë kode që e ndihmojnë femrën ta kuptojë më...
SUKSESI NË AHIRET Pas vdekjes së tij njeriu do ta posedojë Vetëm shtëpinë të cilën më parë e ka ndertuar Nëse e ka ndërtuar më të mira, ateherë qëndrimi i tij në të do të jetë i këndshëm, E nëse e ka ndërtuar me të këqija, ateherë qëndrimi i tij në të do të jetë...
Ka shumë detaje të rëndësishme për sukses në shitje, gjatë komunikimit me klientin. Te çdo kontakt, me çdo klient, ka potenciale për shitje, madje edhe në rastet kur ju veç mundoheni të lini përshtypje të mirë në shërbimin ndaj klientit. Për t’ia dalë mbanë, ka qasje se si t’i...
Në një kohë kur kultura e biznesit është shumë konkurruese, të punosh shumë dhe të qëndrosh i dedikuar janë bërë cilësi të nevojshme që të qëndroni në biznes. Në fakt, këto janë shprehi të pritura. Mirëpo, është e rëndësishme të dini se ku të vini kufirin, duke mbajtur në...
Si të merrni më të mirën nga çdo eksperiencë pune Çdo eksperiencë pune ka vlerë, edhe nëse ajo është një intership, një punë me kohë të pjesshme apo me kohë të plotë. Edhe punët që ndoshta ju nuk i keni pëlqyer ndoshta fare kanë vlerë. Madje ju mund të mësoni...