Biznesmeni musliman duhet ta marrë udhëheqjen në biznes dhe ta vendos një shembull për të tjerët, sesi sjellja islame ndesh progresin modern derisa mbështetet në Allahun e Madhërishëm. Për ta kuptuar këtë, do të japim një strukturë të rekomandimeve në pikat vijuese: Rishqyrtoni qëllimin tuaj, që vazhdimisht të jetë...
Strategjia e ngritjes dhe e rënies “Çdo ditë vepro ashtu që t’i ulësh gjërat që nuk i dëshiron dhe t'i ngresh ato gjëra që i dëshiron. Vepro kështu derisa gjërat e padëshiruara të largohen nga ti dhe vendin e tyre ta zënë gjërat e dëshiruara.” Dr. Ibrahim el-Fehij Mendimi pozitiv ngritet "Ne më...
Kolegë të shkëlqyer me një ‘Mirëmëngjes’, ‘ Ditë të këndshme’, ‘Ckemi’ apo ‘Mirupafshim’. Duke e përshëndetur një person ti je duke e njohur dhe duke e mirëpritur prezencën e tij/saj. Thuaj ‘Të lutem’ kur kërkon ndihmë nga një koleg. Psikologjikisht fjala ‘ Të lutem’ është një fjale magjike. Thuaj ‘Faleminderit’ pasi...
Biznesmenët janë në nevojë të skajshme për udhëzime të caktuara, të cilat do t'i ndihmonin në krijimin dhe themelimin e objektivave të tyre. Dijetarët e menaxhimit, në përgjithësi, i kanë kushtuar vëmendje të veçantë caktimit të themeleve të tilla dhe i kanë ndarë ato në kode dhe rekomandime. Prandaj,...
“Çdo njeri i madh është bërë i madh dhe çdo njeri i suksesshëm është bërë i suksesshëm, atëherë kur gjithë forcën e tij dhe gjithë përqendrimin e tij e ka shfrytëzuar për një qëllim (cak) të caktuar.” Mardil Voroçne E përmenda më herët kur folëm për fuqinë e mendimit dhe ndikimin...
Dështimi i takimit të Washingtonit midis Kosovës dhe Serbisë, si rrjedhojë e njoftimit për ngritjen eventuale të aktakuzës për krime lufte ndaj Presidentit Hashim Thaçi, po interpretohet edhe si pasojë e përplasjeve gjeopolitike në Ballkanin Perëndimor. Përderisa në njërën anë mendohet se ka një përballje agresive midis Bashkimit Evropian...
A nuk do të ishte mirë të dinit saktësisht se cilat pyetje do t’ju bënte një rekrutues në intervistën tuaj të rradhës? Por, akoma më mirë do të ishte sikur të dinit përgjigjet për këto pyetje. Ne nuk mund të lexojmë mendjet tuaja, por do t’ju japim një listë me pyetjet...
Pajtueshmëria me kodin Parimet e këtij kodi duhet të përmbushen, pasi kjo është një marrëveshje që duhet të respektohet, madje edhe në qoftë se neve dallojmë nga to në disa aspekte. Kjo është ajo të cilën Allahu i Lartësuar na urdhëron ta bëjmë përmes Fjalëve të Tij: "Premtimin zbatoni, pse për...
Është në natyrën e njeriut që të mundohet të lërë përshtypje sa më të mirë në një takim. Poshtë po ju sjellim disa “trika”, si të dukeni sa më i mençur në mesin e njerëzve që ju rrethojnë. Pyete për familjarët Është shumë me rëndësi që ju të dini nëse familjarët...
A je në borxh? A e ke të vështirë të kursesh për gjërat që vërtet do të doje të kishe? Ti nuk je i vetmi, shumë njerëz në të gjithë botën kalojnë të njëjtën vështirësi. Pavarsisht sa përpiqeni, asnjëherë nuk është mjaftueshëm. Problemi nuk qëndron te sasia e parave që...