Facebook, ashtu si Amazon, Google dhe Apple, është duke u përpjekur të vendosë hardware në shtëpinë tuaj. Por, ndryshe nga kompanitë tjera, të cilat janë fokusuar në sistemet e sigurisë për shtëpitë dhe/apo folës të zgjuar, strategjia e Facebook është të krijojë produkte hardverike, të quajtura Portale, të cilat...
Mbrëmë, Microsoft zbuloi një Office aplikacion të ri që bashkon Excel, Word, Powerpoint dhe PDF në një. Aplikacioni - i disponueshëm tani në Android dhe iOS - është dizajnuar për përdorim celular, me veçori të tilla si nënshkrimi në PDF dhe aftësia për të krijuar një Excel file duke...
Wikipedia është arbitri i së vërtetës në internet. Është ajo që zgjidh argumentet nëpër bufe. Ajo siguron përgjigje për copëzat e informacionit që shihni në rezultatet e kërkimit tuaj në Google ose Bing. Është ndalesa e parë për pothuajse të gjithë që bëjnë kërkime në internet. Arsyeja që njerëzit mbështeten...
Instituti Islam për Kërkim dhe Trajnim (IRTI) synon që të krijojë një platformë elektronike për mbrojtjen dhe verifikimin e pronave të Vakëfit (Pasuria Islame) Platforma synon të ruajë të drejtat e përfituesve të Vakëfit dhe të sigurojë qëndrueshmërinë e funksioneve të saj zhvillimore dhe sociale. Platforma "Ish'had" do...
Me 11 Korrik 2019, Apple çaktivizoi tiparin e audio bisedës Walkie Talkie në pajisjet e menqura të tij për të rregulluar një cenueshmëri të mundshme që do t'i lejonte dikujt të dëgjonte konsumatorët pa pëlqimin e tyre, sipas një raporti në TechCrunch. Vetëm disa ditë më parë, një studiues i...
Në Shtator 1955, John McCarthy, një asistent profesor i matematikës në Kolegjin Dartmout, propozoi me guxim se "çdo aspekt i të mësuarit ose ndonjë veçori tjetër e inteligjencës në parim mund të përshkruhet aq saktë sa që mund të bëhet një makinë për ta simuluar atë." McCarthy e quajti këtë...
Ndërsa afati i mbarimit të mbështetjes për sistemet operative të vjetruara po afrohet, Microsoft po rrit përpjekjet për t'i bërë përdoruesit të transferohen në Windows 10. Microsoft së shpejti do të fillojë ti ngacmoj përdoruesit e Windows 7 Professional për t'i kujtuar ata që sistemi operativ së shpejti do të...
iOS 13 i Apple mund të ketë nisur vetëm muajin e kaluar, por tashmë është duke u përdorur  në një numër të konsiderueshëm të përdoruesve të iPhone-ve. Në një postim mbështetës të azhurnuar për zhvilluesit në App Store, Apple zbuloi se, nga 15 tetori, programi i tij i fundit mobil...
Pak gjëra janë më të bezdisshme sesa të keni një vonesë të papritur në trafik. Fatmirësisht, serviset moderne të hartave janë përgjithësisht mjaft të mira për t'ju paralajmëruar për pengesat në rrugë, por dikush duhet t'i raportojë ato incidente së pari. Tani Google po e lehtëson këtë. Përditësimi prek më së shumti përdoruesit...
Google ka planifikuar të lëshojë telefonat e rinj Pixel më 15 tetor, që është nesër. Përpara fillimit, Pixel 4 dhe Pixel 4 XL janë renditur në një faqe interneti të shitjes me pakicë në Kanada për para-prenotim. Lista përfshin gjithashtu një krahasim specifikimi të Pixel 4 dhe Pixel 4 XL me Pixel...