Turqi, norma vjetore e inflacionit në vitin 2017 ishte 11,92 për qind

0
123

ANKARA (AA) – Norma vjetore e inflacionit në Turqi në dhjetor 2017 arriti në 11.92 për qind, njoftoi Enti Statistikor Turk (TurkStat) të mërkurën, raporton Anadolu Agency (AA).

Në dhjetor të vitit 2017 është regjistruar rënie e inflacionit nga 12,98 sa ishte në nëntor.

Çmimet e konsumit në dhjetor regjistruan një ndryshim prej 0.69 për qind, sipas TurkStat. Rritje më të lartë mujore dhe vjetore ka shënuar transporti me 1.69 për qind, ose 18.24 për qind.

Sipas TurkStat, inflacioni në dhjetor 2016 ishte 8.63 për qind.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here