Hamza: Nuk na duhen më ekonomista, por zanatli

0
210

Guvernatori i Bankës Qendrore, Bedri Hamza, ka thënë se ku duhet të fokusohet politika në mënyrë që të rritet ekonomia.

“Ne duhet të punojmë më shumë dhe ti përkrahim ndërmarrjet e mesme dhe të vogla”.

Duke iu referuar numrit të madh të ekonomistëve të diplomuar dhe studentëve që ende ndjekin këtë lëmi, Hamza në Zonën e Debatit ka thënë se numri i tyre është i lartë dhe nuk ka vend për të gjithë në treg.

“I kuptoj të gjitha universitetet, por realisht ekonomia nuk ka kapacitet që t’i observojë të gjithë ata ekonomista”

“Ne kemi nevojë për zanatli”.

“Numri i të punësuarve në sektorin bankar e ka arritur pikun, bile është duke u zvogëluar sepse teknologjia i ka bërë punën a saj”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here