Autoriteti i Konkurrencës mbyll 40 zyra postare, Posta e vlerëson jashtë mandatit

0
108

Kryeshefi Ekzekutiv i Postës së Kosovës, Sejdi Hoxha, ka mbajtur një konferencë për media ku ka prezantuar opinioni ligjor nga Autoriteti Kosovar i Konkurrencës, përkitazi me marrëveshjet e arritura me institucionet publike, raporton Ekonomia Online.

Menaxhmenti i PK-së ka njoftuar se vendimi është marr për 40 zyra postare nëpër institucionet publike. Sipas AKK-së, Posta ka shkelur konkurrencën.Hoxha, ka deklaruar se edhe pse institucione që drejton ai, ka qenë palë me interes direkt juridik në procesin e hulumtimit të marrëveshjes me MPB dhe komuna, me datën 08 të këtij muaji është njoftuar për këtë vendim.

“Jemi njoftuar nga Autoriteti i Konkurrencës për vendimin rekomandues që në afat prej 60 ditësh të shkëputet marrëveshja për vendosjen fizike nëpërmjet Postës së Kosovës dhe MPB, si dhe Komunën e Prishtinës, Gjilanit dhe Mitrovicës”, ka deklaruar Hoxha.

Ai ka shtuar se Bordi dhe menaxhmenti i Postës, pas analizimit të bazës ligjore në të cilën është thirrur, nenit 4 paragrafi 1.4, kanë konstatuar se vendimi i AKK-së është jashtë mandatit dhe fushëveprimeve të Ligjit për mbrojtjen e Konkurrencës.“Ky vendim e dëmton Postën për 500 mijë euro në vit dhe rrezikon pagat e më shumë se 1000 punonjësve. Mendoj që vendimi është në shërbim të grupeve të ndryshe më interesit. Ne rastin do ta procedojmë në Gjykatë”, ka deklaruar Hoxha.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here