Lulëzon tregu europian i veturave

0
67
Shitjet e makinave të reja në tregun botëror në tremujorin e parë të këtij viti u rritën për 1,7 për qind.

Tregu në Bashkimit Evropian megjithatë, në tre muajt e parë ka shënuar rritje për 8,6% dhe sipas Shoqatës së Industrisë së automobilave gjermane, të gjitha tregjet e mëdha në Evropë kanë regjistruar rritje. Tregu francez, për shembull, u rrit me 6.9 për qind.

Rritja botërore është më e vogël në raport me atë evropiane për shkak të një rënie të madhe të shitjes në Brazil dhe Rusi.

Shitjet e makinave të reja në Kinë kanë shënuar rritje për 11.3 për qind, SHBA 5.6, ndërsa Japonia ka shënuar rënie prej 15.5 për qind.kohaislame

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here