TVSH-ja nuk do të paguhet më në kufi dhe atë s’do ta mbledhë dogana

0
105
Qeveria e Kosovës ka paralajmëruar se brenda tri vitesh do të ngriten kapacitetet administrative për zhvendosjen graduale të grumbullimit të TVSH-së (Tatimit në Vlerën e Shtuar) nga kufiri në brendi të vendit, pas shitjes së mallrave. “Kjo do të lehtësojë barrën e bizneseve dhe do të rrisë likuiditetin e tyre”, ka vlerësuar qeveria.
 
Në këtë drejtim, vazhdimësia e reformimit të dy organeve kryesore për grumbullimin e të hyrave, Administratës Tatimore të Kosovës dhe Doganës së Kosovës, do të bëhet me qëllim të krijimit të lehtësirave për komunitetin e biznesit nëpërmjet komunikimit dhe dialogut publiko-privat dhe promovimit të konkurrencës së drejtë në treg, duke trajtuar të gjitha subjektet juridike në mënyrë të barabartë.
“Planifikohet që gjatë mandatit të ardhshëm të bëhet unifikimi i këtyre dy administratave në një Agjenci të përbashkët për grumbullimin e të hyrave tatimore në vend”, ka konstatuar qeveria.
Sipas ekzekutivit të vendit, shkrija e ATK-së dhe Doganës në një autoritet të vetëm te të hyrave do të bëhet në harmoni me proceset e integrimit, meqë tarifat doganore do të eliminohen me shumicën e partnerëve kryesorë tregtarë të Kosovës pas hyrjes në fuqi të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit dhe ratifikimit të marrëveshjeve për tregti të lirë.
 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here