Katër vende të Gadishullit Arabik, do të unifikojnë monedhën

0
74

Burime të ndryshme kanë njoftuar unifikimin e monedhës së katër vendeve të Gadishullit Arabik në fund të muajit dhjetor 2013.

Përjashtim bëjnë Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Amani, vende të cilat kanë hedhur dyshime rreth efikasitetit të monedhës së përbashkët.

Pritet që monedha e re të lidhet me dollarin, një vendim krejtësisht politik ky, i cili nuk ka lidhje fare me ekonominë. Emiratet janë shprehur se nuk shohin ndonjë dobi të madhe në unifikimin e monedhës mes vendeve të Gadishullit Arabik, përderisa nuk do të jetë e pavarur. /aonline/kohaislame

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here