Kompania shtetërore iraniane e gazit falimentoi

0
74

Kompania Kombëtare iraniane e Gazit (NIGC) me një borxh prej 100 trilionë rijal (4 miliardë $) shpalli falimentimin e saj. Këtë lajm Drejtori i Përgjithshëm i NIGC Hamid Reza Araghi ia përcolli agjencisë së lajmeve Mehr.
Kreu i Ministrisë së Naftës Bijan Zanganeh shpjegoi se vështirësitë financiare të NIGC janë pasojë pikë së pari i vendimeve të kryesisë për ristrukturimin e subvencioneve shtetërore. Gabimet e menaxherëve, sipas mendimit të tij, çuan në vështirësitë gjatë përpunimit dhe shpërndarjes së burimeve energjetike në vend.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here