Oda Gjermani-Kosovë: Të hetohet i gjithë privatizimi, të vihet drejtësia në vend

0
72

Një kërkesë tronditëse për privatizimin vjen nga dhoma ekonomike Gjermani-Kosovë, e cila kërkon rishikim e tërë procesit të privatizimit nëpërmjet hetimit të tij.

“Oda Ekonomike Gjermano Kosovare, kërkon një hetim dhe auditim të të gjithë procesit të privatizimit të aseteve shoqërore, që nga privatizimi i parë në vitin 2002 e deri në fund të vitit 2012!”, thuhet në një komunikatë të kësaj Ode.

Më tej në komunikatë thuhet se kërkesa – për Hetim dhe Auditim e procesit të privatizimit – nga Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare vie para së gjithash, kur kemi parasysh zhvillimet e fundit në vend, nxjerrja në pah e implikimeve të zyrtarëve të lartë të spektrit politik në afera korruptive, të cilat po e dëmtojnë rëndë imazhin e Kosovës karshi partnerëve ndërkombëtarëe, karshi investitorëve potencial si dhe karshi vet qytetarëve të Kosovës.

Oda Ekonomike Gjermano Kosovare, hetimin e privatizimit e sheh si mundësi të shpërtimit të vendit nga skandalet. “Ne kemi besim të plotë në përfaqësuesit e institucioneve kompetente shtetërore si dhe ato ndërkombëtare se do ta zbardhin të vërtetën, për të shpëtuar vendin nga skandalet e tjera të mundshme”.
“Në këtë vazhdë, ne kërkojmë nga institucionet e larta shtetërore që të hapen “dosjet” e shitjeve, e të zgjidhen të gjitha kontestet, në mënyrë që ata që degraduan këtë proces jetik për vendin të japin përgjegjësi karshi institucioneve kompetente”, thuhet në komutesë.

Kërkesa e Odës Ekonomike Gjermano Kosovare, buron, para se gjithash nga bindja jonë e thellë se procesi i privatizimit është një proces i domosdoshëm për zhvillimin e vendit, thithjen e investimeve dhe rivitalizimin e ekonomisë.
Gjithashtu, ne shprehim bindjen tonë të thellë, se pak kush në Kosovë është kundër privatizimit, por shumëkush, është kundër formës abuzive dhe përvetësuese të aseteve të vendit. BS.kohaislame

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here